sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Voitokasta kisailua

Tänään oli taas kotiseuran kisat, tällä kertaa vaan toisessa lajissa. Hypättiin Denisen kanssa tutut luokat 60cm ja 70cm arvostelulla 367.2. Periaatteessa tuo 60cm tuntuu aika pieneltä jo, mutta tykkään mennä esteillä aina kaksi luokkaa ja ratsastajan pienen estejännityksen takia 80cm on jo liikaa... Ehkä vielä joskus :D

Denise oli 60cm verkassa tosi hyvä. Se oli tosi säpäkkänä, mutta pysyi kuitenkin mun alla tosi hyvin. Eka verkkahyppy oli vähän hassu, muuten paikat osu kivasti.


Rata oli ihan sujuva ja kiva. Ennen lähtölinjaa Denise hirnahti kerran, mutta ekan esteen jälkeen kyllä keskittyi hyppäämiseen ihan 100%. Se on jännä kun koulukisoissa toi huutaa yksinäisyyttään ihan koko ajan, mutta esteillä ei pihahdustakaan :D Perusradalta en muista muuta kun että en hengittänyt, ensimmäisen vaiheen jälkeen vedin pikaisesti henkeä ja sitten vaan pohkeet kiinni ja menoksi. Toinen vaihekin puhtaasti ja hyvällä ajalla, ja voitettiinkin luokka huiman viiden ratsukon joukosta. 

Tää on niin hyvä kuva, näkyy meijän molempien fiilikset ennen rataa erittäin selvästi :D Mun ilme tolleen "apua miten tää rata meni" ja sit Denise "jesjesjes kumpa pilli viheltäis jo!!"



70cm verkassa otin vaan yhet hyvät hypyt, kun en halunnut turhaan väsyttää ja hypyttää ponia. Juuri kun luokka oli alkamassa, ulkona alkoi ihan hirveä kaatosade, vähän aikaa tais tulla rakeitakin. Onneksi meitä oli vaan neljä ratsukkoa luokassa, niin mahduttiin maneesiin kulmiin aina kun yksi meni rataa. Ei tarvinnut sateessa ulkona seistä. 

Kuvia ei valitettavasti ole kuin pienemmästä luokasta

Tämä rata meni samalla lailla, mulla oli ehkä vähän enemmän laukkaa mutta unohdin kääntää lyhyemmän tien 2. vaiheen vikassa kaarteessa niin se söi vähän aikaa... Kuitenkin ykkössija tuli tästäkin luokasta. 



Näissä kisoissa ratkesi myös seuramme estemestari, meidän kisoissa mestaruus ei ollutkaan yhdessä luokassa vaan vähän eri tavalla...
"Valkealan ratsastajien seuramestaruudesta kilpaillaan luokissa 2-4. Seuramestaruuden voittaa seuramestaruusluokissa parhaan suorituksen, virhepisteet ja aika huomioiden, tehnyt Valkealan ratsastajia edustava ratsukko. Ratsukon osallistuessa useampaan luokkaan huomioidaan seuramestaruuskilpailussa korkeammassa luokassa tehty suoritus."

Meillä siis 70cm tulos laskettiin mestaruuteen. Ja oli muuten pienestä kiinni! Yksi kasikympin ratsukko oli puoli sekuntia nopeampi. Olis pitäny muistaa se lyhyempi tie! :D No mutta ei jäänyt harmittamaan, mulla on jo tän vuoden koulumestarin titteli ja estemestaruus meni kyllä ihan oikeaan osoitteeseen. Vielä ihan tähän meidän lähipiiriin.


Mutta on kyllä kiva että tää estehomma on meillä alkanut sujumaan jopa kisoissa, vaikka nyt oltiinkin melkein kotimaneesissa. Sellasta tasaisuutta ja luottamusta molemmin puolin alkaa olla pikku hiljaa jos verrataan vaikka mitä meidän meno oli vielä keväällä. Nää kisat oli tänään niin pienet, että kaksi sinivalkoista rusettia ei ole mikään suuri saavutus, mutta eniten oon tyytyväinen ihan siihen kun meno tuntui selkään hyvältä ja hommassa oli jotain järkeä.

2 kommenttia: