sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Hankaluuksia

Meillä on meneillään huono kausi koulutreeneissä. Varmaan siksi, että ollaan päästy valmentautumaan tosi vähän tässä syksyllä aikataulujen takia - mä ehin koulusta kotiin vasta neljän aikoihin joka päivä ja iltaisin valmentajalla on omat tunnit ja viikonloppuisin on kaikkea muuta menoa.

Viimeksi kolme viikkoa sitten mulla oli maanantai vapaa koulusta ja valmentaja ehti käymään. Silloin valmentaja ratsasti lähes koko tunnin Denisellä kuten oli sovittu, ja itse kävin vain ihan lopuksi kyydissä. Sain tolloin kauheasti uutta ajateltavaa, mutta tuntui että homma jäi vähän kesken ja mulla ei ollut kuitenkaan täysin varma fiilis miten saan saman fiiliksen itsenäisissä treeneissä. Jouduttiin siis tavallaan palaamaan hieman taaksepäin asioissa ja vaadin vaan reilua taivutusta ja että tamma liikkuu eteen kunnolla eikä jää "munimaan", toki myös tärkeää että kiertää sisäpohkeen hyvin.


Tosta valmennuksesta ollaankin sitten menty vain tasaista alamäkeä. Aluksi oli vielä ihan ok fiilis että kyllä tää tästä, mutta en mä vaan enää tiedä miten pitäisi korjata ja mitä muuttaa omassa ratsastuksessa. Rehellinen peräänanto on kadoksissa oikeastaan koko ratsastuksen - näennäisesti esim. näissä kuvissa näyttäisi menevän ihan hyvin, mutta selkään tuntee ja kuvistakin huomaa kun tarkkaan katsoo että liike ei mene rehellisesti koko kropan läpi. Välillä on ollut toki parempiakin päiviä, mutta mitään vau-fiilistä en ole saanut pitkään aikaan.




Kaipa tästä on suunta vain ylöspäin taas. Ensi viikolla mulla on syysloma ja saatiin valmennus sumplittua keskiviikkoaamulle, jee! Tiistaina on lisäksi epäviralliset koulurataharjoitukset ja sielläkin saadaan toivottavasti vähän vinkkejä valmentajalta. Joulukuun alussa mulla vaihtuu jakso ja sitten on lyhyempiäkin päiviä joukossa, niin toivon mukaan ehditään edes vähän useammin valvovan silmän alle.



Eilen otettiin pari pikkuhyppyä ja ne sentään sujui aika kivasti, Denise odotti mua ja oli suhteellisen rauhallinen ottaen huomioon tuulisen sään ja muutaman viikon hyppytauon. 



Loppuun vielä muutamia poseerauskuvia! Yhteiskuvat ja rakennekuvat ei onnistuneet yhtään tällä(kään) kertaa, mutta pari ihan kivaa pääkuvaa saatiin sentään.







6 kommenttia:

  1. Kuka teillä muuten käy valmentamassa? Itse etsin Kouvolan alueella valmentajaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kymen ratsupalveluiden opettaja mut hän ei vissiin ehi käydä muualla ku tässä ihan lähellä valmentamassa tällä hetkellä :(

      Poista
    2. Selvä! Tuleeko ketään muuta opettajaa mieleen? ihanteena olisi saada opettaja joka keskittyy istuntaan, herkkyyteen ja siihen että hevosen on hyvä olla :)

      Poista
    3. Tää meijän valkku on kyl ainoo joka noilla kriteereillä tulee mieleen, en oo ite kyl paljo muiden tunneilla ollu sit ratsastuskouluaikojen... tsemppiä etsintöihin :)

      Poista
  2. Ei kannata masentua, usein syksyllä voi tulla vähän takapakkia, kun hevoset itsessään ovat vähän jäykkiä kylmenevän ilman takia ja turhaa virtaa esim. kyttäilyyn voi olla ja aina ei ole paras keskittyminen suunnattu työntekoon:D Joten et varmasti ole ainoa jolla on tällä hetkellä näitä ongelmia ;) Tsemppiä paljon tuleviin treeneihin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja totta tuokin mitä sanoit :) eiköhän tää tästä.

      Poista