sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kaikista parhain on poissa

Patuska 10.7.1999 - 18.10.2015 


En vaan voi uskoa tätä. Maailman hienoin ja rakkain Patu ei ole enää täällä.

Huhtikuussa Patun hankosidevamma uusiutui. Kesän tamma lepäili ja vaikutti pärjäävän ihan hyvin. Ajateltiin tamman toipuvan vielä ainakin seurahevoseksi, jos ei muuhun käyttöön. Pari viikkoa sitten kuitenkin Patu tuli sisälle kävellen tosi huonosti. Se sai tarhata pienessä yksiössä Denisen ja Rytyn laitumen vieressä, sillä karsinalepoa tuskin Patun pää olisi kestänyt.

Tuosta alkoi vaikean päätöksen mietintä. Sydän sanoi että pitää yrittää vielä, järjen mukaan olisi Patun aika päästä kivuistaan. Onneksi päätöstä ei tarvinut tehdä yksin, koko perhe oli tukena. Lopulta päädyttiin hevoselle kaikista reiluimpaan päätökseen - ei sen olisi oikein jatkaa elämää täällä, kun se ei ehkä kestäisi enää edes muutamia juoksuaskeleita laitumella.


Tänään sitten oli Patun aika jatkaa matkaansa kohti kivuttomia, vihreitä laitumia. Siellä sen parhaan kaverin, Leidin kahden vuoden odotus on vihdoin ohi. Nyt parhaat kaverit saa taas olla yhdessä ♥


Nyt en enää voi muuta kuin kiittää Patua kaikesta mitä se minulle opetti sen puolen vuoden aikana, kun sillä aktiivisesti menin. Sinä aikana tammasta ehti tulla minulle se kaikista tärkein, ja hyvästien sanominen oli todella vaikeaa. Sisimmissäni kuitenkin kokoajan tiesin, ettei muuta oikeaa ratkaisua ole. Enää ei tarvitse katsoa vierestä Patun kipuja, vaan tammalla on kaikki hyvin.

Käytiin tänään Jennan kanssa ottamassa Patuska vielä viimeisen kerran kuvia. Päivä olikin todella kaunis ja lämmin, vaikka tunnelma oli maassa. Juuri tällaisena haluan Patun muistaa, niin kauniina ja pirteänä.




5 kommenttia:

  1. Suurinta rakkautta on päästää rakas tuskistaan :( se ei kyl tee menetystä yhtään helpommaksi, joten paljon voimia sulle nyt!

    VastaaPoista
  2. Ei voi olla todellista. Mutta suurinta rakkautta on päästää irti kun sen aika koittaa. <3 tsemppiä koko perheelle!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Niin kauheaa :'( voimia tosi paljon <3 Nyt Patu on pieni pala taivasta ♥

    VastaaPoista