perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kiviharjun Lady

Ajattelin nyt kirjoittaa Ladystä tarkemman postauksen niille, jotka eivät ponista niin paljon tiedä. Toivottavasti tämä valaisee edes vähän.

Kuka on Lady?
Lady, eli oikealta nimeltään Kivihajun Lady, on Kiviharjun tilalla asusteleva ihan tavallinen tuntiponi. Poni on säkäkorkeudeltaan noin 130cm, ja syntynyt arvioidusti vuonna 2000. Lady ja muutama muu poni tuotiin Saksasta Suomeen syyskuussa 2008, eikä niiden sukua, syntymäaikaa eikä mitään tiedetä. Nimi "Lady" onkin sille täysin sopiva ;)

Lady on luonteeltaan hieman säpäkkä, eikä oikeastaan sovellu tuntiponiksi kauhean hyvin. Lady on todella helposti jännittyvä, ja käden pitää todellakin olla rento ja tasainen, samoin istunnan. Tappelulla ponin kanssa yhteistyöstä ei tule yhtään mitään, vaan kaikki pitää tehdä rauhassa eikä ainakaan saa hermostua. Harvoin on sellaisia tunteja, jolloin Lätty ei säikähtäisi yhtään mitään. Kesällä kuitenkin poni on enemmänkin lahna, sillä kuumuus ja reilu työmäärä tekee siitä väsyneemmän. Talvella sitten ponin liikkuessa max. muutaman kerran viikossa, ratsastettavuus on miljoona kertaa haastavampi.
 Hoitaessa Lady on ehkä maailman kiltein. Itse en ikinä laita sitä karsinassa kiinni, eikä se ole oikeastaan koskaan edes yrittänyt purra, saati potkia. Siksi olenkin halunnut sen leirihoitsuksi jo kaksi kertaa, ja haluan tänäkin vuonna! Lisäksi Lady on maailman kaunein poni.



Miksi juuri Lady?
En tiedä, se vain tuntui juuri oikealta heti ensimmäisellä ratsastuskerralla. Ponin tietynlainen haastavuus miellyttää minua - aina ei saa ihan sitä mitä haluaa :D Myöskin Lady on opettanut minulle niin paljon, muustakin kuin ratsastuksesta. Sinnikkyys palkitaan, eikä koskaan saa luovuttaa. En osaa edes kuvailla kuinka paljon kehitystä meissä on tapahtunut.

24.5.2013

23.5.2014, näin paljon kehitystä voi tapahtua vuodessakin


17 kommenttia:

  1. Tää oli kiva. :-D voitko tehdä joskus sellaisen postauksen jossa on sinun ja ladyn epäonnistumisia :-D;-)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ei Lätty oo mikään "ihan tavallinen tuntiponi", vaan yks maailman ihanimpia tuntsareita D:
    Todella ihana tuo video :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on maailman ihanin tuntsari, oli ehkä vähän väärin muotoiltu tuo lause :D
      Kiitos paljon :)

      Poista
  4. Ihana postaus ja aww mikä video :3

    VastaaPoista
  5. Millä ohjelmalla teit tuon videon?

    VastaaPoista
  6. Tuo video <3 niin ihana :') ❤️❤️

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus ja tosi kivan oloinen blogi! Liityin lukijaksi :)

    sanninhevoselamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista