torstai 13. lokakuuta 2016

Kisoja aina vaan

Vielä yksi kisapostaus, sit alkaisi varmaan pikku hiljaa riittää tältä erää :D

Sunnuntaina 9.10. oli koulukisapäivä. Mentiin ekaa kertaa helpon C:n lisäksi myös helppo B, kun tuolla oli ihan kiva ohjelma meille, B-merkin kouluohjelma. Siinä ei ole keskiaskellajeja eikä mitään muuta hirveän vaikeeta meille, käyntiväistö kyllä on mutta tehdään väistöjä niin paljon kotona että se ei oikeastaan ole ongelma.

 
Kaikki maneesissa otetut kuvat © Jenna K.

Ekana oli tosiaan tuo helppo C, jossa luokkana oli harrasteluokan kouluohjelma. Se on aika lyhyt ja simppeli rata, vähän turha ehkä. Denise oli tällä radalla aivan järkyttävä ratsastaa :D En meinannut ensin saada sitä ollenkaan tuomarinpäätyyn, jouduin tökkimään kannuksilla ja ottamaan vähän rumasti ohjista ettei oltais kadottu aitojen yli toiseen päätyyn... Suuren puhinan saattelemana sinne kamalan pelottavaan päätyyn päästiin lopulta ennen pillin vihellystä.

Mitenkään rauhallinen tai tyyni ei rata ollut, mutta selvittiin ilman muita isoja rikkeitä, paitsi oikeaan kierrokseen nousi väärä laukka kun nosto oli portin kohdalla ja ponilla oli ajatus vähän enemmän vasemmalle. Sain kuitenkin melko nopeasti korjattua ja numeroksi sentään 4. Muuten numerot oli tasaista 5,5 - 6, jännitysjäkitystä... Lopun pituushalkaisija meni parhaiten, linjasta 6,5 ja pysähdyksestä 7. Tahdista, tasapainosta, irtonaisuudesta ja jännittyneisyydestä tuli sanomista. Prosenteiksi tuli 57,63%, ja oli aivan oikeutettu tulos tällä radalla. Alakerran pisteissä oli askellajit 6, lennokkuus 5,5 (hehe Denise ja lennokkuus ei mahdu samaan lauseeseen), kuuliaisuus 6 ja ratsastajan asento, istunta ja apujenkäytön moitteettomuus 6.

Jännittyneisyydestä huolimatta melko sujuva
Täsmällisyyttä siirtymiin



Ilmeisesti muut onnistui olemaan vielä meitä huonompia, kun tämä huikea tulos riitti kolmanteen sijaan (3/12). En mitenkään kovin ylpeänä mennyt palkintojenjakoon...


Odotuksia B:n radalle ei enää oikeastaan ollut tuon kamalan C:n jälkeen, toivoin kuitenkin että Denise olisi vähän paremmin ratsastettavissa toisella radalla. Verkassa vaikuttikin oikein lupaavalta, ja ratakin oli reilusti rennompi kuin aiempi C. Mitään tasaista peräänantoa ei vielä tässä vaiheessa löydy kisoissa, mutta siitä ei tuomari tänään sakottanut. Yli puolet radasta mentiin varmaan väärin päin :D Olin kuitenkin tyytyväinen kun parannus edellisestä luokasta oli niin selkeä. Tuomarinpäädyssä Denise kyllä edelleen jännittyi kamalasti ja katosi avuilta, tiedä sitten mikä siellä oli niin kamalaa... Numerot oli siinä 5,5 - 6 - 6,5. Alakerran pisteet istunta 7, apujen käyttö 6, oikeiden teiden seuraaminen 6, harmonia 6 ja hevosen muoto ja eteenpäinpyrkimys 6. Prosentteja kertyi 59,13%, johon oli syytä olla tyytyväinen! Sija oli 3/7 eli eka ei-sijoittunut. 

Siisti istunta, varmasti tunnet mitä hev. tapahtuu
Uskalla vaikuttaa aktiivisuuteen, vältä kiirehtimistä 

Poni kerrankin menossa ylämäkeen, tosin ulko-ohjan tuesta ei voi puhua

tässä juuri kääntämässä voltille vasempaan


En saa valitettavasti videoita ulos kamerasta, joten niitä ei nyt tule näytille. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta, kun näillä näkymin meillä ei ole tänä vuonna enää kisoja tiedossa. 

6 kommenttia:

  1. kysymyksenä vaan, mutta oletko tolle ponille jo kohta pitkä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Denise ei oo mulle ihan ihanteellisen kokonen mutta pituutta en oo kasvanu vuoteen enää tällee kohta 16 vuotiaana, en siis ite koe asiaa ongelmaksi :) vaikka 20cm isompi hevonen olisikin paras mulle.

      Poista
    2. Mitäköhän ihmettä? Sopusuhtaiseltahan te näytätte :) Toki kun on sirompi (ja normaalipainoinen) hevonen kyseessä, niin jalat saattavatkin olla hieman mahalinjan alapuolella. Ratsastaja on kuitenkin normaalipainoinen eikä joudu nostelemaan jalkoja luonnottomasti ylös apuja antaakseen. Uskoisin myös että ratsukon valmentaja(t) olisi(vat) puuttuneet jos ratsukko olisi epäsopusuhtainen ja ratsastajan avut olisivat häiriintyneet pituuden johdosta.
      Nimi. olen 160cm ja omistan 140cm ponin.

      Poista
    3. joo siis kysyin vain, en sanonut että olisi liian pitkä :D

      Poista
    4. Mulla välillä kyllä jalka nousee pohjetta käyttäessä mutta se ei johdu ainakaan pelkästään liian pitkistä jaloista vaan siitäkin että en aina vaadi pohjetta tarpeeks hyvin läpi ja sit syyllistyn kantapäällä kaivamiseen... pitäis parantaa tapoja!

      Poista
    5. aaa,mut siis kysyin vaan sen takia kun mulla on kisakuvia näytän pienemmält ku niiku todellisuudessa! Mut kiitos kun täsmensit asiaa:)

      Poista