maanantai 9. kesäkuuta 2014

Valmennus pitkästä aikaa

Vuoden ensimmäisestä valmennuksesta selvitty kunnialla!



Aloitettiin tekemällä käynnissä perus asetuksia. Rulle kyllä tuli sieltä ihan oikeinpäin, kunhan muistin pitää ulko-ohjan tarpeeksi tuntumalla. Minulle jankattiinkin varmaan koko tunnin "kanna ulkokäsi"... Kun ei vaan muista, heti viiden sekunnin jälkeen ohja taas lörpähtää. Ehkä vielä joskus opin pitämään sen oikeasti koko ajan tuntumalla. Vasempaan kierrokseen piti aika paljon korjailla pohkeen sekä tarvittaessa raipan avulla ponin takaosaa pysymään ympyrällä, oikeastaan kaikissa askellajeissa. Oikeaan sujui vähän paremmin. Tehtiin välillä myös vasta-asetusta pieniä pätkiä.


Ravissa tehtävinä oli aika lailla samoja asioita kuin käynnissä. Eli oltiin keskiympyrällä (niinkuin koko tunti) ja siitä välillä voltteja sisään- tai ulospäin. Rulle toimi tässä ihan kivasti kun taas itse muistin ratsastaa kunnolla, pitää tahdin yllä ja oikean jalan edessä ja alhaalla ja varpaat menosuuntaan. Sain käyttää asettamisessa aika paljon johtavaa ohjaa, valmentaja sanoikin että ohjasta ei saa ottaa ollenkaan taakse - vain sivulle ja eteen. Se varmasti näkyy joissain kuvissa, kun sisäkäteni on aika rajustikin viety sivulle.
 Laukassa tehtiin enimmäkseen nostoja. Eli tehtiin keskiympyrältä voltti sisälle ja kun Rulle oli voltilla hyvä, niin laukannosto. Laukattiin jokunen askel ja sitten siirtyminen alas ja palattiin voltille, jonka jälkeen taas nosto. Laukassakin vasempaan piti muistaa viedä ponin etuosaa sisälle, ettei takapää jää taas liiraamaan ympyrän keskelle. Oikeaan kierrokseen laukattiin hetken vähän pidempään tehden välillä vasta- ja välillä myötäasetuksia. Vasta-asetus oli laukassa aika hankalaa, sillä en sitä ikinä ole itse Rullella tehnyt. Ponin laukka kuitenkin parani huomattavasti, joten täytyy nyt useamminkin tehdä vasta-asetusta laukassa.





Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen siihen, miten tänään meni. Teki todella hyvää päästä kerrankin ihan yksin valmennukseen, kun yleensä olen Jennan kanssa samassa. Ei hetkeäkään itsenäisesti, niin ei pääse tekemään pahoja virheitä ja näin pilaamaan koko pakan uudelleen. Toivottavasti päästäisiin pian uudelleen valmennukseen!

9 kommenttia:

  1. Näitä valmennuspostauksia on kiva lukea, ja tämä oli hyvin kirjoitettu + kivoja kuvia! (:

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus ja kivoja kuvia!
    Vitsi oon sulle kade ku pystyt menee viel russeil ettet näytä pitkält mut ite näytän n.135-140cm korkusen pollen seläs isolt saati sitte russin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Rulle voisi olla mulle paremmankin kokoinen, mutta varsinkin painon puolesta voin mennä sillä hyvin vielä monta vuotta :)

      Poista
  3. Sun istunta on kehittyny viime vuodest älyttömästi! :) Huomaa hyvin kuvista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Paljon löytyy vielä korjattavaa, mutta pikkuhiljaa se siitä.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista