keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Valmentautumista taas

Tänään valmentajamme saapui taas pitämään meille valmennusta.

Aluksi ravailtiin keventäen tehden kaarevia uria, ja pyydettiin hevosta asettumaan kaaren mukaan ja tulemaan pehmeämmäksi. Rulle oli välillä vähän sisäohjassa kiinni. Tarkoitus oli saada hevonen venyttämään päätä eteen eikä turpa ryntäisiin niinkuin Rullella on tapana. Tämä onnistui valmentajan ohjeiden avulla ihan ok. Vaihdeltiin suuntaa välillä.




Sen jälkeen teimme keskihalkaisijalla ns. siksak-väistöä. Eli ensin väistöä muutama hyvä askel vasempaan, suoristus ja laukannosto. Laukassa voltti vasemmalle, voltin jälkeen takaisin käyntiin ja väistö toiseen suuntaan. Taas muutama hyvä askel, oikea laukka ja voltti toiseen suuntaan.
 Vasempaan Rulle väisti ihan hyvin, oikeaan piti vähän muistutella raipalla. Kunhan vain itse muistin olla tarpeeksi nopea reaktioissani ja pitää painon liikkeen päällä, väistö onnistui. Laukka sujui hyvin, voltit meinasi välillä vähän venähtää :D




Loppuraveissa tein pari kertaa lisäyksen niin, että johdin molemmillä käsillä vähän sivulle. Näin sain ponin pysymään lyhyenä paremmin. Alla olevassa kuvassa näkyykin johtaminen aika hyvin.


Tämän päivän valmennukseen olen paljon tyytyväisempi kuin edelliseen. Poni oli toki alkuun vähän jäykkä, mutta vetristyi paljoon loppuun mennessä. Laukassa se oli taas todella mukava. Tästä on hyvä jatkaa!

5 kommenttia:

  1. Vautsi miten hienosti te menette! Etenkin toi toisiksi viimeinen kuva näyttää älyttömän hienolta ♥

    VastaaPoista
  2. maltatko ttottaa kivarin leiriin?? ja mitä meinaat tehä ennen sitä? mille leirille meetkää?? monta päivää siihen on enää? :) ja hienoo sinun ja Rullen meno!
    kuka on kivarista sun toisiks lemppari, entä3. entä 4. entä 5. entä sitte6., keillä oot menny kivaris? Voitko tehä joskus esittelypostauksen kivarin hepoist, esim... et sul on kuva kyseisestä hepasta, sitte ja sit kerrot minkä tasonen mitä hyppää ja luonne hoitaessa ja ratsastaessa :::) voitko tehä semmosen mooonist hepoist?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en malta! ratsastan rullella ainakin, mökkeilen ja käyn ainakin kerran kiviharjussa tunnilla. menen toiveleiri neloselle. 25 päivää :) Kiitti!
      2. Patu 3. Masa 4. Riko 5. Lyyli 6. Laikku/Jerry. oon mennyt tuntihepoista vissiin kaikilla paitsi Likulla, Helmillä, Mimmillä ja Makalla. Juu ehkä joskus :D

      Poista
  3. Sä ratsastat niin hyvin ja sovitte rullen kaa hyvin yhteen :)

    VastaaPoista