torstai 17. marraskuuta 2016

Kengättömyyskokeilua

Mietin pitkään mitä ihmettä teen kengityksen suhteen nyt talvikelien saapuessa. Viime talvena tilsakumien kanssa Denise irroitteli kenkiään niin paljon, että se oli pakko laittaa pienempään kenkään irtoilun vähentämiseksi. Ilman tilsakumeja oltaisiin tuskin pärjätty, kun nyt kesäkengillä oli joka ilta sisään tullessa hirveät korkkarit pakkaskeleilläkin (ja Denisellä tulee tilsoja tilsakumien kanssakin).

Aloin sitten miettimään että mitä jos jätettäisiinkin poni kokonaan ilman kenkiä. Sitten ei ainakaan tulisi tilsoja ja kengätön kavio pitääkin ihan hyvin jos ei nyt peilijäitä ole. Denisellä on myös aika huonot etukaviot ja kengättömyys parantaa kavioaineksen laatua ja kasvua, kunhan noi kaviot ei nyt alkaisi heti lohkeilla ja kulua hirveästi. Kengittäjä sanoi, että takakaviot vaikuttaa ihan kovilta ja vahvoilta, mutta noi etuset on mitä on.

Naulanreiät jäi nyt jo tosi alas, ei kauaa mene että ne kasvaa kokonaan pois

Ensituntuma vaikuttaa ainakin hyvältä - Denise liikkui meidän kentällä ihan hyvin kun on lunta päällä. Saa nähdä miten käy sitten kun lumet ilmeisesti sulaa pois ja kentän oma pohja tulee esille. Ponihan on melkoisen herkkä kavioistaan ja varmasti ainakin nyt aluksi arkoo kovemmilla pohjilla.


Jos se tarhailun kestää ilman kenkiä niin voisin sille bootsitkin hommata ja sitten voitaisiin siirtyä kokonaan kengättömyyteen, mikä kiinnostaa mua kyllä ihan hirveesti! Jos ylimääräistä rahaa olisi, niin tietysti hokki- tai nastabootsit olisi talvellakin aika kivat, sekä nyt taas koville pohjille kun lumet sulaa.

Mielenkiintoista, saa nähdä miten käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti