keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kiva aloitus kisakaudelle

Lauantaina 12.3 koitti kauden ensimmäiset kisat, ja samalla minun ja Denisen toiset yhteiset kisat. Kisat järjesti uusi kotiseurani, ja kisapaikka oli meille ennestään ihan tuttu. Se toi tiettyä varmuutta kaikkeen toimimiseen kisoissa.

Verryttely tapahtui maneesissa 4-5 ratsukon ryhmissä, ja lisäksi oli mahdollisuus verrytellä maneesin taakse pellolle auratulla alueella. Pellon pohja oli vähän liukas, mutta hokillisella hevosella siinä pystyi menemään käynnin ja ravin läpi ihan ongelmitta. Denise oli superkiva ulkona verkassa! Voi kun saisi joskus samanlaisen fiiliksen radallekin. Ajoittain se jäi vähän jopa pohkeen taakse, mikä ei oikeastaan kyllä häirinnyt sillä se on tuon tapauksen kohdalla ihan positiivistakin. Maneesiverkassa sitten pakka aika lailla levisi, Denise tajusi yhtäkkiä että rakas ihana Rytty ei ollutkaan muiden hevosten mukana ja lähinnä huuteli ja kipitti alta. Ulkona sillä ei ollut kuitenkaan mitään ongelmaa vaikka sitä Ryttyä ei näkynytkään, että en tiedä sitten mikä maneesissa oli niin kamalaa.


Sain homman vielä suunnilleen läjään parin ratsukon aikana ulkona vuoroa odotellessamme, mutta suorituksen alkaessa maneesissa ratsastettavuus katosi kyllä ihan täysin. Deniseä ei pätkän vertaa kiinnostanut mitä minä siellä kyydissä tein, lähinnä se olisi halunnut juosta täysiä ovesta ulos. Vaikka me muuten ollaan kehitytty paljonkin viime syksyn kisoista, niin Denisen läheisriippuvuus on kyllä mennyt moninkerroin pahemmaksi. Asialle olisi pakko tehdä jotain, koska tuo jos joku on todella ärsyttävää. Luulen vähän että Deniselle oli parempi asua isolla tallilla, nyt se on niin kovasti kiintynyt pieneen "laumaansa", että jos hetkeksikin joutuu eroon on se jo maailmanloppu. Varmasti se tuosta helpottaisi jos sen veisi useammin tilanteisiin, jossa on vaan pakko selvitä yksin.


No, takaisin aiheeseen. Pillin viheltäessä pieni hätähousu oli jotenkin hallinnassa, ja ei muu auttanut kuin aloittaa rata. Alkutervehdys oli ihan ok, linja oli melko suora ja numerona 6,5. Keskiympyrät ja täyskaarrot ratsastin huonosti liian pieniksi ja asetus olisi saanut olla selkeämpi, numerot 5-6. Pysähdys L:ssä oli tasan, mutta peruutus vinoon ja liian monta askelta, numero 6. Ensimmäinen temponlisäys laukattiin melko pitkälle kokonaan kun en laukkaa saanut otettua millään alas, siitä huolimatta numero oli 4,5 jota kyllä vähän ihmettelen. Toinen temponlisäys menikin paljon paremmin (ovelle päin), numerona 7,5 ja kommenttina hyvät siirtymiset. Keskikäynti oli vähän hätäistä muutamien hirnahdusten kera, olisin saanut itse rentoutua paremmin liikkeeseen ja käsi myödätä. Ensimmäinen laukannosto oli ihan hyvä, mutta laukka oli todella jännittynyttä ja nelitahtista. Olisin saanut antaa laukan edetä paremmin, tosin ei se laukka pyöri jännittyneenä kuitenkaan vaikka kuinka kovaa menisi. Oikealle laukannosto oli täsmällinen, ympyrällä asetus olisi saanut olla tasaisempi. Laukoista numeroina tasaisesti 6 tai 6,5.  Lopputervehdys meni ihan sujuvasti, numerona 6,5.



Alakerran kommentteina oli vielä "Hevonen kovin jännittynyt, Ryhdikäs perusistunta, Aseta/taivuta huolellisemmin kaarevat urat, ratsasta ympyrät isommiksi". Prosentteja kertyi siis lopulta 61,36% ja jäimme jaetulle 7. sijalle 13 ratsukosta, vaikkakin vain pisteen erolla neljänteen. Tietenkin tärkeintä oli että oma fiilis oli hyvä! Vaikka en saanut lähellekään samaa fiilistä kuin verkassa, saatiin kuitenkin ihan siisti ja melkein rikkeetön rata. On se vaan niin hieno ja kiva tamma ♥


Laittakaa videosta äänet pois jos ette jaksa kuunnella Denisen epätoivoista huutoa... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti