maanantai 25. tammikuuta 2016

Onnistumisten estevalmennus

Pahoittelut, hukutte varmaan näihin valmennuspostauksiin... Lupaan kyllä postata jostain muustakin ensi kerralla!

Meillä oli eilen toista kertaa ulkopuolinen estevalmennus. Ensimmäisellä kerralla, joka oli joulukuun alkupuolella, tamma oli aika karmea ratsastaa ja sinkoili vaan sinne tänne. Valmentaja olikin suunnitellut tehtävät tälle kerralle sen mukaan, ja Denise yllättikin olemalla tosi kiva! Mitään isojahan me ei olla valmennuksissa menty, eikä varmasti hetkeen tulla menemäänkään. Ensin pitää saada kontrolli pienillä esteillä kuntoon, vaikka esteiden koko ei varsinaisesti ole mikään ongelma.


Aluksi menimme yllä olevassa kuvassa näkyvää v-puomijuttua laukassa ympyrällä molemmat kierrokset läpi. Ympyrästä tuli aika pieni, ja kääntymisen kanssa meinasi olla vähän ongelmia. Käänsin myös ponin kaulan mutkalle heittämällä ulko-ohjan pois käännöksessä, vaikka ponin olisi pitänyt pysyä suunnilleen suorana.

Siirryimme innarille, jossa taisi ensin olla kaksi tai kolme estettä innarivälillä ja esteitä vähitellen lisättiin. Edellisellä kerralla kun olen Denisellä jotain innarivälillä mennyt, vauhti on lähinnä kiihtynyt päätähuimaavaksi viimeistä estettä kohden. Nyt tamma toimi kuitenkin tosi näppärästi! Kaikki kerrat innarilla onnistui oikeastaan ongelmitta, osa kerroista toki laadukkaammin kuin toiset.

Denisen ilme ♥

Olen valmennukseen ja tammaan hirmu tyytyväinen. Valmentajakin sanoi Denisen olleen ihan eri hevonen verrattuna edelliskertaan, nyt se oli tehtävissä "mukana" eikä vaan juossut yli. Laukan laadun kanssa on toki paljon tekemistä vielä, Denise helposti fuskaa esteillä takapäällä eikä ota laukka-askelta kunnolla. Tässä vaiheessa olen kuitenkin tosi tyytyväinen ihan vaan kun vauhti pysyy minun päätettävissä. 



Näitä ulkopuolisia valmennuksia on ilmeisesti jatkossa noin kerran kuussa, ja tarkoitus olisi olla säännöllisesti mukana. Nyt jo olen saanut paljon hyödyllisiä vinkkejä, joista en ole ikinä edes kuullut aiemmin! En malta odottaa kaikkia valmennuksia tässä kevään aikana, treenaamiseen ja kisoihin on niin valtavasti motivaatiota nyt. 

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Olet tehnyt 2 valmennuspostausta peräkanaa = hukumme näihin valmennuspostauksiin...? Äläpäs nyt hassuttele.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D on se hei mulle jo paljon että ylipäätään postailen näin usein!

      Poista