perjantai 23. lokakuuta 2015

Superkiva syyslomaleiri

Tuli kyllä niin hyvään aikaan nyt tämä leiri. Sunnuntaina Patun lähdön jälkeen oli vaan pakko ryhtyä pakkaamaan tavaroita kasaan leiriä varten, vaikka olisi tuntunut paremmalta ratkaisulta jäädä sänkyyn masentumaan. Kuitenkin heti leirin ensimmäisten tuntien aikana olo oli jo parempi, ruoka alkoi pikku hiljaa maistua ja suru ei painanut mieltä ihan koko aikaa. Hauskaa meillä siis oli!

Leiri alkoi manantaina aamulla aikaiseen ja päättyi keskiviikkoiltana. Melkein kolme kokonaista päivää siis. Joka päivä ratsastettiin kaksi tuntia, tai oikeastaan kaksi kertaa sillä tunnit venyi useimmiten jopa yli puoleentoista tuntiin. Denise käyttäytyi leiripaikalla tosi hyvin, onhan talli jo meille tuttu valmennusreissujen kautta.


Ensimmäisellä tunnilla keskityttiin liikeratojen laajuuteen. Tunti olikin meille hyväksi, Denisen askeleet kun on vähän töpöt. Tehtiin väistöjä ja pieniä puomitehtäviä sekä lopuksi lisäyksiä ravissa. Väistöissä Denisellä meinasi vähän keittää yli, mutta lopuksi ne sujui ihan hyvin. Puomeja laitettiin muutama joka kulmaan, että hevonen ottaisi takajalat alleen kulmassa eikä vain juoksisi siitä läpi. Denise venytti hyvin askelta kulmassa, kunhan ravi oli tarpeeksi aktiivinen. Muutama lisäys meni tosi hyvin. Pari laukkarikkoa tuli, kun päätin heittää ohjat pois lisäyksen alkaessa. Pitäisi vaan muistaa pitää hyvä tuntuma siinäkin.


Iltapäivällä oli vuorossa estetunti. Hypättiin paria estettä kolmikaarisella, ja lisäksi okseria diagonaalilla. Tunnista jäi aika huono fiilis, meillä on esteillä vielä rytmi vähän hakusessa. Kaarteissa Denisen laukka ei etene tarpeeksi ja muutamaa metriä ennen estettä ja sen jälkeen hallinta katoaa täysin. Harjoittelemallahan tuokin ongelma saadaan pois, ja varmasti sileän ongelmat heijastuu myös esteisiin. Onhan meillä aikaa!


Tiistaiaamuna vaihdeltiin hevosia. Kaikki mentiin jokaisen hevosella, ehkä noin 15 minuuttia yhdellä hevosella. Mukavaa vaihtelua tuokin, ja tekee hyvää mennä välillä muillakin kun vaan Denisellä.

Iltapäivällä oli vähän rennompi tunti. Mentiin ilman satulaa aika vapaasti ihan vaan eteen ja alas -meiningillä. Denise oli ihan mukava, vähän se säpsyi taustalla soivaa musiikkia :D

Keskiviikkona oli ensimmäisenä luvassa leikkitunti. Mietin pitkään otanko Denisen vai lainaanko tallilta hevosen. Päädyin ottamaan hevosen tallilta, sillä Denisellä oli ollut jo aika rankka alkuviikko ja en tiedä olisiko se ollut vähän turhan vallaton leikkitunnilla. Sain ottaa pienen welshponi Sunnyn. Poni oli tosi näppärä leikkitunnilla, ja innostuikin tehtävistä paljon. Tehtiin muutamaa eri tehtävää, ja lopuksi vielä kaikki putkeen kisana. En taida kyllä olla ihan pikkuponikoossa enää, jalat roikkui aika pitkällä Sunnyn mahan alla. Ei sillä tuollaisella tunnilla ole niin kamalasti väliä!




Hupsis, ohi meni!

Viimeisellä tunnilla oli vuorossa istunnan korjausta. Omassa istunnassa ongelmia on lähinnä ihan koko kehon rentoudessa ja että istuisin oikeasti satulassa enkä nojaisi jalustimiin, erityisesti laukassa. Tämä tunti mentiinkin ilman jalustimia. Laitettiin Deniselle sivuohjat löysälle, ihan vaan että pystyisin keskittymään paremmin istumiseen enkä siihen kulkeeko poni kirahvina.

Tunnilla tuli minulle todella paljon ahaa-elämyksiä. Nyt tuntuu että olen ratsastanut koko kolme kuukautta Deniseä ihan totaalisen väärin, se toimii oikeasti niin pienellä käden käytöllä. Olen yrittänyt aivan liikaa korjata ponia kädellä, asioita voisi hoitaa mielummin istunnalla ja pohkeilla. Nyt minulta onkin isommat korjausliikket kädellä kielletty, ainoa mitä saan tehdä on liikutella sormia.


Ehdittiin jokaisena iltana miettiä paljon tulevaisuuden tavoitteita ratsastuksessa, niin lyhyemmällä kuin pitemmälläkin tähtäimellä. Ennen kaikkea minun pitää muuttaa asenne positiivisemmaksi - täytyy lopettaa ainainen virheiden vatvominen ja epäonnistumisen pelko ja korvata se yrittämällä aina rohkeasti ja miettimällä, mikä onnistui. Samoin tuntuman ja apujenkäytön kanssa on tekemistä. Ensi vuodelle tavoitteena on saada Denise suorittamaan tehtävät rennosti heC -tasolla, vaikka varsinaisia kisatavoitteita en meille asetakaan. Paljon saatiin asioita harjoiteltavaksi kotiin, eiköhän meistä ihan hyvä pari hitsaudu aikanaan!

4 kommenttia:

  1. Aivan ihania nuo peltokuvat! ♥ Huopa toimii melkeen heijastimena ;D

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista