maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kesän treenailuja

Blogi on elänyt kesän ajan pimennossa, mutta me ollaan kyllä päästy tekemään paljon kaikkea kivaa ja opittu uutta!


Parilla kurssilla oltiin kesäkuussa ja siellä päästiin maastoesteille useitakin kertoja! Toi on kyllä kivaa hommaa niin kuskin kuin poninkin mielestä, yksi parhaita juttuja kesässä.




Maastoesteillä kävi pieni äksidenttikin yhdellä tunnilla, toin ponin ihan liian lähelle mutta kilttinä tyttönä Denise kuitenkin hyppäsi. Vasemman takajalan se kolautti ja liikkui sen jälkeen ravissa aavistuksen epämääräisesti ja keräsi vähän nestettä. Selvittiin kuitenkin säikähdyksellä ja parin päivän päästä jalka oli jo hyvä.

Hyppäämiset on meillä muuten jäänyt aika vähäiselle, mitä nyt kursseilla oli estetuntejakin. Esteet on sujunut ihan hyvin, samalla innolla mitä yleensäkin :D


isoimmillaan tämä okseri oli ehkä n. 90cm

Sileän puoli onkin nyt sujunut oikein hyvin! Ihan uusia nappuloita on löytynyt taas hirveästi lisää. Yhdellä puomitunnilla kurssilla Denise liikkui niin hyvin ja oli aivan ihana ratsastaa, että leijailin pilvissä vielä pitkään tunnin jälkeen. Denise pitää vaan saada ensin hitaammassa temmossa saada kunnolla läpi ja melko syvään muotoon, sitten vasta voi kasvattaa liikettä ilman pientäkään jännittymistä. Valmentaja sanoikin lopuksi että Denise oli parhaimman näkönen mitä hän oli ikinä aiemmin nähnyt, ja olen kyllä samaa mieltä.

Heinäkuun pari ekaa viikkoa on sujunut vaihtelevasti valmentajan ollessa lomailemassa. Epätoivo on meinannut välillä taas iskeä kaiken ollessa niin hankalaa. mutta onneksi vastapainoksi on ollut niitä huippuhetkiäkin. Ollaan myös maastoiltu tosi paljon, mikä on tosi kiva juttu! Hymy vääntyi väkisin huulille kun yhtenä päivänä kiidettiin tamman kanssa pitkää, ylämäkistä laukkapätkää melkoisen lujaa vauhtia, ja Denise vaikutti myös niin iloiselta!

4 kommenttia:

  1. Onpa ihania kuvia! Onko Denise sinulla vielä kuinka kauan ylläpidossa? Tuntuisi jotenkin hukkaan heitetyltä, kun ruudun toiselta puolelta katsottuna olette kehittyneet todella paljon ja sitten poni vain lähtisi. Kuinka usein muuten maastoilet ja menetkö aina siskosi kanssa vai myös yksin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Denise on mulla varmaan ainakin lukion loppuun asti eli 3 vuotta vielä, sen jälkeen pitää kattoa onko mulla mahiksia pitää ponia vielä :) maastoillaan nyt kesällä 2-3 kertaa viikossa ja en oikeastaan ikinä mene yksin.

      Poista
  2. Denise näyttää kyllä todella hyvältä ja voi kuinka se niin nauttii tuosta hyppäämisestä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ihan denisen lempipuuhaa kyllä noi esteet :)

      Poista