torstai 16. lokakuuta 2014

Ensimmäinen valmennus Patulla

Sain onneksi mennä ensimmäisen valmennuksen yksin, eli ilman Riinaa ja Ryttyä samalla tunnilla. Valmennus jännitti minua jonkun verran Patun ollessa minulle vielä uusi ratsu. Jännitin kuitenki ihan turhaan, sillä Patu oli todella kiva ja olin itseenikin tyytyväinen!

Pyörittiin itse asiassa koko tunti yhdellä pääty-ympyrällä. Aluksi pyydettiin rentoa käyntiä vähän asettaen. Sisäkäsi ei saanut ottaa yhtään taakse, ainoastaan vähän sivulle. Käynnissä Patu oli aluksi todella jähmeä enkä saanut sitä oikein taipumaan, mutta pikku hiljaa se pehmeni oikein mukavaksi. Käynnissä piti myös tehdä pienempiä voltteja ympyrän sisälle.




Käynnin sujuessa siirrettiin raviin ja tehtiin samaa tehtävää, eli pääty-ympyrä josta voltteja sisälle. Ravissa Patu oli tosi kiva ja saatiin hyviä pätkiä. Valmentajakin oli tyytyväinen! Välillä tahti vähän rikkoutui, mutta pääasiassa säilyi kuitenkin ihan hyvänä ja rauhallisena.




Ravin pysyessä hyvin rauhallisena saatiin lupa yksinkertaisesti vain vaihtaa askellajia, eli nostettiin laukka. Patu oli laukassakin todella hyvä! Normaalisti, kun sillä menen niin laukan jälkeen ei millään malttaisi kävellä tai ravata rauhassa, mutta tällä kertaa heppa oli ihan super. Ainahan valmennuksissa toki menee paremmin kuin itsekseen, joten ei ole mikään ihme. Olin kuitenkin todella yllättynyt, sillä ajattelin ensimmäisen valmennuksen olevan katastrofi. Tästä on hyvä jatkaa, seuraava valmennus onkin jo huomenna.


Rullen kanssa ollaan nyt pelkästään mastoiltu. Lauantaina ja tiistaina käytiin heittämässä lenkki, ja tänäänkin olisi ilmeisesti vielä tarkoitus lähteä Jennan ja Patun kanssa vähän metsään. Minulla alkaa onneksi huomenna syysloma, niin ehdin varmaan liikuttamaan Rulleakin kunnolla!


10 kommenttia:

  1. susta on tullu suhteellisen lyhyessä ajassa huippuhyvä ratsastaja! oon aina kyllä tykänny sun ratsastustyylistä, oot rauhallinen, apujen käyttö on siistiä ja se meno on vaan kaunista katseltavaa! :) hyvää syksyä teille ja hepoille!

    VastaaPoista
  2. hei minäkin haluan ponia liikuttaa syyslomalla >:(

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) En tiedä menenkö, ehkä vielä joskus.

      Poista
  4. Tooosiiiii hienot ♥ hyvää syyslomaa sullekki :)

    VastaaPoista