maanantai 15. toukokuuta 2017

Keväisiä hyppyjä ja muuta

Teki mieli tulla pitkästä aikaa tännekin päivittämään vähän meidän kuulumisia!

Parilla sanalla voisin mainita reilu viikko sitten olleista kotiseuran estekisoista. Aikomuksena oli startata Denisen kanssa pelkästään 70cm luokka. Rata menikin ihan kivasti 1. vaiheen vikalle esteelle asti, kun mä unohdin ihan täysin mikä este piti mennä :D Hylkäys siitä sitten tuli tulokseksi ja ärsyynnyin itse siitä sen verran, että päädyin jälki-ilmoittautumaan seuraavaan 80cm luokkaan. Ei olla ikinä menty Denisen kanssa kisoissa kasikymppiä kun mä oon ite arastellut sitä vielä sen verran, mutta rata menikin tosi hyvin! Tamma oli superhyvä, paljon keskittyneempi vielä kuin mitä se oli aiemmalla radalla. Tuplanolla saatiin ja sinivalkoinen ruusukekin, vaikka luokassa oli vaan kaksi osallistujaa ja silloin ei käsittääkseni sääntöjen mukaan pitäisi edes jakaa palkintoja.


Tää on mun mielestä ihan täydellinen kuva ainakin maneesikuvaksi!

Helatorstaina 25.5. olisi tiedossa seuraavat estekisat, jotka pidetään sään salliessa isolla ulkokentällä. Me ei olla Denisen kanssa hirveästi isolla kentällä hypätty, aina vaan maneesissa tai meidän pienehköllä kentällä. Lähdettiin sitten lauantaina estevalmentajamme kanssa tuolle kyseiselle ulkokentälle treenaamaan. Isolla kentällä on kuitenkin tosi erilaista hypätä kuin pienemmällä - laukka on isompaa jo ihan huomaamatta, ja se voi tehdä hypyistä helposti vähän laakoja.


Katsottiin alkuun kaikki esteet läpi. Denise meni heti yli kaikista vähän erikoisemmistakin, mitä nyt vähän piti mulkoilla ja tehdä hassuja hyppyjä. Denisehän on kyllä elämänsä aikana nähnyt vaikka mitä erikoisesteitä mutta se on nyt alkanut kyttäämään joitain ihan perus lankkuja ja pölkkyjäkin :D Kun kaikki esteet oli ok, hypättiin vähän pidempiäkin ratoja. Hyvää treeniä ainakin mun päälle että jos vaikka muistaisi ne radat kisoissakin...
   Denise oli ihan jees! Vähän turhan kivaa sillä oli ja kiidettiinkin melkoista kyytiä aina välillä. Hypyissä oli kuitenkin selkeä ponnistus ja jalat nousi helposti että vauhti ei sinänsä aiheuttanut suurempia ongelmia, vaikka hallinnan tunne kuskilla voisikin olla ihan kiva.




Voisin vihdoin ilmoittaa, että oon selättänyt pahimman rimakauhun! Lopussa rata oli jotain 80cm tai ylikin ja esteet tuntui aika pieniltä! En tiedä tekeekö toi iso kenttäkin sen että esteet vaikuttaa pienemmiltä? Olen kuitenkin superiloinen että pystyn nyt luottamaan itseeni ja Deniseen myös vähän korkeammilla esteillä. Eihän noikaan tosiaan mitään isoja ole, mutta pari kuukautta sitten heti kun esteet nousi yli 70cm alkoi hirvittää. 80cm tasolle mä vähän niin kuin halusin Denisen kanssa päästä ja nyt ollaan se saavutettu. Tuskin tämän isompaa enää tullaan mamman kanssa menemään, on sillä kuitenkin sen verran ikää ja kilometrejä takana. Vaikka sitä ei kyllä ihan heti huomaisi, on se niin innoissaan aina vaan esteillä :)





Lyhyesti vielä missä mennään sileän puolella. Päädyttiin valmentajan kanssa alkukeväästä siihen, että tehdään Deniseä vähän "alusta". Talven aikana ei menty juuri ollenkaan koulua jonka takia se oli erityisen huono. Muutenkin halusin tehdä siitä nyt oikeasti kunnolla hyvän, ja ainoa tie siihen oli aloittaa käynnistä. Hidas tie on kuitenkin nopein jos haluaa oikeasti hyvää jälkeä. Tällä hetkellä keskitytään käynti-ravi siirtymisiin ja laukkaa en vielä työstä oikeastaan ollenkaan. Maastossa tietysti laukataan ja välillä kentälläkin muistutellaan vähän kun hyppyjä ajatellen laukka on kiva kuitenkin olla olemassa :D Valitettavasti ei olla vieläkään saatu sovittua kouluvalmennuksia kovin useasti, mutta muutaman kerran on saatu aikataulut sopimaan ja valmentajan kotiläksyillä oon itsekin saanut homman edistymään tosi hyvin. Kesällä meillä pitäisi olla joka viikko vakituinen kouluvalmennus ja oon siitä tosi innoissani kun talvikausi on mennyt pitkälti itsenäisesti.


En malta edes odottaa kuinka hieno Denisestä kesän aikana tuleekaan! Se on ollut tosi huonossa lihaskunnossa nyt talvella ja keväällä, etenkin kaula on niin hirveän näköinen että tekee pahaa katella. Avasin silmäni vähän liian myöhään, kun valmentajanikin asiasta mainitsi. Koko talven erittäin kevyt ja epäsäännöllinen liikunta ja liian vähän valkuaista ruuasta aiheuttivat ponin kuihtumisen. Nyt kuitenkin asia on hoidossa ja viimeistään laitumen alkaessa kunnolla vihertää alkaa Denise varmasti näyttää tosi hyvältä taas. 

Semmoista meille kuuluu! Mulla on enää tämä viikko "normaalia" koulua ja sitten koeviikko ja muuta turhaa. Lukion ensimmäinen vuosi alkais olla sit käyty. En lupaa kesällä postailla ahkerammin, mutta jos mieli tekee niin varmasti tännekin päivittelen kuulumisia. Palataan!

1 kommentti:

  1. Ootko säkin lopettanut kirjoittamisen? :( Tuntuu että tosi moni on lopettanut

    VastaaPoista